Fortsätt till huvudinnehåll

Den kompletta guiden till aknemediciner och -behandlingar

Vad är akne?

Acne talas om av alla, därför krävs en definition av denna term. Akne är en term som vanligtvis används för porer som låses av talg (med andra ord vita huvuden och pormaskar), pustler, knölar eller blåsor, som påverkar ens ansikte, nacke, axlar, bröst, rygg, övre delar av ben och armar.

Acne är ett stort problem för nästan alla ungdomar och ganska många vuxna, och det varar ett tag. Detta problem är typiskt för människor av olika åldrar, raser och kön. Ett stort antal människor i alla länder i världen lider av det. Det värsta med akne är ett fult utseende av pustler och ärr, som ofta är följderna av akne.

Akne har en betydande social effekt. Fula pustler får många att skynda sig till ett apotek eller apotek, eftersom folk tror att akne har en negativ inverkan på deras relationer med varandra. Årligen spenderar människor tusentals miljoner USD över hela världen för att köpa akneprodukter.

Typer av akne

  • Pimples är den mest utbredda typen av akne, och det är den typen som det övervägande antalet människor har, men det kan vara bra att lära sig om andra akneformer också. Acne vulgaris är den grundläggande typen, som endast inkluderar pormaskar, den grundläggande formen av hudskada.
  • Lesioner är små hudområden där akne uppstår, men begreppet lesion hänvisar inte bara till hudskador som orsakas av akne. Den yttre typen av pormaskar definieras som akneskador, och i det här fallet täpper talg till talgfolliklar.
  • Komedoner kallas pormaskar och whiteheads med andra ord, beroende på tillståndet i en por, stängd eller öppen. I händelse av pormaskar sväller öppningarna av porerna och fylls med substans som består av keratin och talg, och ytan på den är svart. I händelse av whiteheads är porerna stängda och fyllda med sekretorisk produkt från talgkörteln, inflammerad under hudytan. Människor plockar och klämmer ofta pormaskar. Men att göra det hemma, där det inte finns någon sterilitet, är ett direkt sätt till inflammation i vävnaden. Olika bakterier kan mycket lätt attackera kroppen genom en öppen por.
  • Papuler är liten, fast och inflammerad hud, som är något förhöjd över hudytan utan var. Små papler kan bilda kluster, eftersom huden reagerar på akne.
  • Pustuler liknar papler, men de innehåller pus inuti. Pus består av en blandning av bakterier, vita blodkroppar och döda hudceller. Området runt talgfolliklar och hår är den typiska platsen för pustler.
  • Maculae är följder av akne, de ser ut som röda prickar. En gula fläcken är platt, det är en röd fläck, något förhöjd på hudytan. Flera gula fläckar tillsammans får en persons ansikte att se ut som om det är inflammerat.
  • Knölar är fasta lesioner. De gör vanligtvis mer ont än andra aknetyper. Denna typ av akne kommer djupt in i huden och under den, och i slutändan förstör de vävnaderna. Borttagandet av knölar orsakar svåra smärtor och efter det finns det ärr kvar. Denna typ av akne är mycket svår att bota, och det enda sättet att behandla akne är isotretinoin.
  • Cystor liknar pustler på ett sätt. De bildas som kapslar, och inuti dem finns pus, som är flytande eller halvflytande. Men de har större storlek jämfört med pustler och det kan finnas infektion i dem. Cystor penetrerar huden djupare och efter att de har behandlats finns akneärr kvar. Av alla typer av akne är det nodulocystisk akne, som är den allvarligaste. De kan knappast behandlas och endast isotretinoin kan vara till hjälp. Isotretinoin är ett ämne som erhålls från vitamin A.

Vem får akne?

Den faktiska situationen är att ungefär alla världen över har akne. Problemen börjar när puberteten kommer. Det är ungefär 12 år, och det beror på hormonerna. Det kan hända både med hanar och honor. Det beror inte på ditt ursprung och din familj. Det är väldigt svårt att hitta någon som undkommit finnarna under hela livet. I vilket fall som helst skulle något missbalansera tillståndet för din hormonella axel.

Allvarlig medicinsk aknebehandling är nödvändig i mer än 40 procent av alla aknefall. Vanligtvis är det fullt möjligt att undvika allvarlig terapi, även om det är omöjligt att undvika att besöka en läkare. Men medicin idag ger dig ett brett utbud av akneprodukter, som du kan få utan recept. De ger dig en möjlighet att övervinna din akne.

Men det är inte alltid som människor kan bli av med akne så snabbt och utan svårigheter. Akne är ett av de största problemen med utseende från tolv till tjugotre år gammal. Vissa människor lider av allvarliga former av det, och andra möter detta problem precis som vuxna. Generellt är det ett mansproblem. De möter det på grund av högre nivåer av androgener jämfört med kvinnor. Men kvinnors akne beror på deras fertilitetscykel och på de förändringar den orsakar.

Vanligtvis behandlar människor ansiktsakne. Men finnar kan också störa en person som dyker upp på rygg, rumpa, armar eller bröst.

Att kämpa med akne kostar mycket. Den sociala inställningen till detta problem är av den sorten som gör att folk köper massor av akneprodukter på apotek eller apotek. Det är en anledning till akneprodukternas popularitet över hela världen.

Underliggande orsaker till akne

Acne är inte trevlig att ha att göra med i alla fall. Samt att det inte är trevligt att studera akne. Men man bör förstå att varje obehagligt fenomen bör studeras för att kunna eliminera det en gång för alltid. Människor studerar olika sjukdomar och parasiter, eftersom de är ivriga att veta vad de ska göra för att ta bort dem från mänsklighetens liv.

Tja, eliminering "en gång för alltid" är inte fallet med akne. Rootorsakerna till akne kan vara väldigt olika och ibland är det praktiskt taget omöjligt att ta bort dessa orsaker. Det är särskilt så när vi pratar om inre orsaker till akne: hur bekämpar man en sak som finns i dig?
Grundorsaker till akne Kanske i andra fall har sådana interna faktorer av andra problem folk börjar ta några förberedelser hoppas att det kommer att göra. Men i allmänhet är det inte orsaken till akne.

Bortorsakerna till akne är olika och inte så lätta, även i de flesta fall mycket svåra att eliminera och det är bra om de inte är så allvarliga att du kan bära dem. Men i alla fall akne är störande, irriterande och så vidare och så vidare.

Vad känner du med akne på ryggen? Jag tror att du har obehag; du känner att något på den platsen stör dig varje gång. Du kan också känna smärta, den drabbade platsen kan klia och vita huvuden som slår ut kan göra dina kläder och underkläder smutsiga.

Detsamma är fallet med akne som uppträder på ryggen, på axlarna, på skinkorna, på ben, armar och andra ställen där akne kan uppstå. Plus, om akne dyker upp på dina händer (armar) eller fötter (ben), kan det hindra din aktivitet på vissa områden. Kroppsakne på vissa ställen låter dig inte bära din favoritklänning och/eller baddräkt.

Vad känner du med akne i ansiktet? Jag tror att förutom de effekter som kroppsakne orsakar kommer du att känna en stor oro för din skadade skönhet.

Så grundorsakerna till akne kan vara väldigt olika, utgående från sådana inre orsaker som bakterier, ökad talgproduktion och hormoner och avslutas med otrighet, men deras effekt är ändå dålig och kräver användning av aknebehandlingsprodukter.

Externa orsaker till akne: miljöfaktorer

Människor är ganska sårbara varelser. De utsätts för många externa faktorer, som kan vara riktigt hänsynslösa mot dem. Och från några av dem har den stackars mänskligheten inga effektiva medel.

När man hör sådana ord tänker han eller hon först på några vulkaner eller tornados eller tsunami. Men det händer att en människa kan vara hjälplös när den har några mindre problem, som inte orsakar några dödsfall men ändå är en väldigt, väldigt obehaglig sak. Ett av dessa problem är akne.

Människor är väl inte alltid så sårbara och hjälplösa mot akne. Men det finns några externa orsaker till akne, som verkligen inte går att förebygga. Ibland är de till och med svåra att undvika. Dessa inkluderar först och främst förorenad miljö, som nämns som en av orsakerna till akne och utan tvekan till många andra sjukdomar.

Ofta handlar det om människor som bor bredvid stora industriföretag, som naturligtvis är kända som stora luft- och vattenförorenare. Lyckligtvis har situationen med dessa företag förbättrats i miljöhänseende under de senaste åren – detta beror mest på att moderna gasreningssystem har utvecklats och implementerats vid de flesta industrianläggningar, som tillåter minskande damm-, kolmonoxid-/dioxid- och svavelhalt i utsläpp från dessa anläggningar.

Ändå är det underförstått att att bo för nära produktionsanläggningar kan göra stor skada på din hudvård . Det gäller inte bara luft utan även vatten, där man kan simma eller bada samtidigt som det kan förorenas av industriellt avloppsvatten och olika kemikalier som ofta sköljs av nederbörd etc. i floder och sjöar. Sådant förorenat vatten gör mycket skada på huden och du bör inte bli förvånad om du har akne på vissa delar av huden efter ett sådant bad.

Så du bör hålla dig informerad och veta, i vilka vattenreservoarer det inte rekommenderas att simma.

Var snäll och skada dig inte (dvs. plocka och klämma akne) och besök miljövänliga platser när det är möjligt.

Acnebehandling

Naturliga aknebehandlingar är välkända för sin säkerhet och effektivitet. De mest populära och beprövade metoderna och aknebehandlingarna listas nedan.

  • Försök att inte röra ditt ansikte. Det är ganska svårt men du bör komma ihåg det. Vi rör ofta vid våra ansikten när vi tänker, läser eller skrattar. Gnugga, repa eller rör inte ansiktet med händerna, särskilt om de inte är så rena. Faktum är att många bakterier kan hittas på våra händer och dessa bakterier kan förvärra problemet med akne. Naturligtvis är det inte lätt att följa detta råd eftersom vi i de flesta fall inte inser att vi rör vid våra ansikten så ofta. Vän dig bara vid att kontrollera din hand-till-ansikte-kontakt och glöm inte att tvätta händerna då och då.
  • Om din akne klassificeras som mild eller måttlig rekommenderar vi att du använder sådana akneprodukter som: hudsalvor, lotioner, olika geler och lösningar som innehåller bensoylperoxid, azelainsyra eller salicylsyra. Dessutom kan produkter som innehåller bensoylperoxid användas för acne vulgaris orsakad av Propionibacterium acnes. Även bensoylperoxid hjälper till att minska produktionen av hudolja. Andra problem, inklusive pormaskar och whiteheads, kan behandlas med salicylolja, svavel och resurser. Dessutom är salicylsyra bra på att minska antalet akneskador genom att tränga in i oljekörtlarna och minska deras överaktivitet.

Laserkirurgisk procedur för att behandla akne

Ett stort antal män och kvinnor vänder sig till laserkirurgi för att behandla akne. Alla vet vilka farliga konsekvenser anestesi kan få. Dessutom kan många personer uppleva svår värk och behöva en lång läkningstid, vilket innebär att de inte kommer att vara helt involverade i sitt jobb och familjeliv. Patienterna måste få ytterligare tabletter för att minska smärtan och priset blir större samtidigt som riskerna blir betydande. Många lotioner, krämer, droger och geler med hormoner eller kemiskt ursprung är inte heller naturliga. Det rekommenderas starkt att avstå från dessa strategier också.

Om du föredrar ekologisk aknebehandling, planera noggrant hemma eller med din läkare. Först och främst får du inte förvänta dig ett omedelbart resultat som vid laseroperationer. Men med naturlig aknebehandling blir det inga ärr, ingen smärtsam och tidskrävande läkning. Innan du väljer några specifika aknebehandlingspiller, hitta ett motsvarande forum med produktrecensioner (precis som clearpores aknebehandlingsforum), kontrollera och bekanta dig med listan över dess komponenter. Studera detaljerna om varje komponent och förhindra risken för allergi. Fråga din vårdpersonal om rekommendation. Nästa steg är att känna till företaget som tillverkar produkten. Alla respekterade tillverkare måste ge dig pedagogiska försiktighetsåtgärder och den fullständiga listan över ingredienser.

Hormonell akne

Miljoner kvinnor vet när den tiden på månaden närmar sig. Hormonella förändringar under andra halvan av cykeln inkluderar svullnad, kramper, humörsvängningar och akne. Det har inte gjorts mycket forskning i ämnet, men experter är överens om att premenstruell akne är ett utbrett tillstånd. Det är bekräftat att nästan hälften av kvinnorna lider av plötsliga akneutbrott nästan under en vecka innan mensen.

Regelbunden aknebehandling som topikala retinoider och topikala antibiotika kanske inte hjälper vid hormonell akne. Din läkare kommer att kunna identifiera om din akne är hormonellt påverkad av följande ledtrådar:

- Akne hos vuxna, antingen uppträdande för första gången eller kvarstående;
- Akneutbrott före menstruationen;
- Oregelbunden mens;
- Din huds oljighet överstiger normerna;
- Hirsutism (problem med växande hår)
- Ökade nivåer av androgener i ditt blod.

Även om hormonell akne vanligtvis börjar störa kvinnor på cirka 20-25 år, kan ungdomar och äldre kvinnor vara mottagliga för det. Och kvinnor över 30 är en riskgrupp. De regioner som oftast attackeras av hormonell akne är det nedre ansiktet - käklinjen och hakan - samt rygg och bröst, med ansiktet som fortfarande är den mest populära platsen för fläckar och skador.

Hur och varför börjar hormonell akne – som är relativt måttlig som regel och begränsad till enstaka komedoner och små inflammatoriska knölar –? Vid nio eller tio års ålder börjar binjurarna göra dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS), en androgen. Flera år senare, när puberteten närmar sig, ökar talgkörtlarna produktionen av talg, hudens naturliga olja. Detta sker som en konsekvens av aktiviteten av "manliga" hormoner i en kvinnas kropp, såsom dehydrotestosteron (DHT) och testosteron.

Orsaker till hormonell akne

Varje kvinna måste möta vissa saker som uppblåsthet, kramper, humörsvängningar och akne. Det händer varje månad. Akne anses påverkas av hormoner. Men forskarna har inte fått något svar på just detta ämne - förrän nu. Den sista veckan av cykeln kännetecknas av hormonell akne-uppblossning hos 50 % av kvinnorna, bekräftade en nyligen genomförd studie.

Eftersom det är en specifik typ av akne, är det högst troligt att hormonell akne inte kommer att svara på sådana traditionella behandlingar som topiska eller systemiska antibiotika eller aktuella retinoider. Det finns flera idéer som kan hjälpa dig och din läkare att hitta orsaker till hormonell akne:

- Akneutbrott föregår menstruationscykeln;
- Acneutbrott sker alltid före menstruationen
- Rapportera om oregelbundna menstruationer
- Fet hud i ditt ansikte, vad är inte vanligt för dig
- Överdriven hårväxt, även känd som hirsutism
– Nivåerna av vissa androgener ökar

Vanligtvis börjar hormonell akne runt 20-25 års ålder, även om den kan drabba såväl tonåringar som mogna kvinnor över 30 års ålder (i vilket fall är den mest ihållande). De regioner som oftast angrips av akne är det nedre ansiktet - käklinjen och hakan - samt rygg och bröst, med ansiktet som fortfarande är den mest populära platsen för fläckar och lesioner. Oavsett att hormonpåverkad akne sällan är allvarlig och oftast visar sig som små inflammatoriska knölar och papler, kan kvinnor som lider av sjukdomen inte låta bli att undra: hur börjar det? Vad är orsakerna till hormonell akne?

För det första inträffar en tid före puberteten (nära 9 eller 10 års ålder) börjar binjurarna att frisätta specifikt androgent hormon - dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS). Androgener är så kallade "manliga" hormoner, även om de produceras av en kvinnas kropp också. Andra "manliga" hormoner är dehydrotestosteron (DHT) och testosteron. Alla fungerar som stimulantia för talgkörtlarna. Resultatet av det är en intensiv produktion av hudfett (talg), vilket är en av huvudorsakerna till hormonell akne.

Det är anledningen till tonåringars akne och fet hud. Pojkar lider mer av "manliga" hormoner eftersom de naturligt har fler av dem. Det är extremt svårt att behandla akne hos ungdomar, eftersom deras hormonella nivåer alltid förändras. I vissa fall kan den första reaktionen på den externa behandlingen vara bra, om läkare använder sådana metoder som retinoider och bensoylperoxid. I vissa fall måste antibiotika användas. Men oftast ger dessa mediciner, även i kombination med ett oralt antibiotikum, inte ett långsiktigt botemedel för att behandla akne hos tonåringar på grund av de hormonella förändringarna. Frekventa justeringar av behandlingsförlopp är ofta nödvändiga.

Många kvinnor upplever detta problem under mognad. Vissa andra kanske inte upplever det förrän i tjugo- eller trettioårsåldern, och går igenom kontinuerliga utbrott några dagar före menstruationscykeln. Det händer eftersom deras östrogennivå är den högsta i mitten av cykeln (under förutsättning att en kvinna inte använder hormonella piller för preventivmedel). När en kvinna närmar sig sin mens, minskar östrogennivån. Det finns också ett annat hormon som kan orsaka hormonell akne. Efter ägglossningen producerar äggstockarna progesteron som leder till att huden blir fet.

Hormonnivån är också en av orsakerna till hormonell akne som händer hos gravida kvinnor. På grund av hormonförändringar i tredje trimestern börjar talgkörtlarna producera mycket talg och detta är orsaken till frekventa utbrott. Klimakterium kan också finnas i listan över orsaker till hormonell akne. Östrogenproduktionen minskar och testosteron dominerar i en kvinnas kropp.

Akne som utvecklas under mens försvinner inte utan medicinsk hjälp. Du bör rådfråga hudläkaren och hitta akneprodukter som kan behandla alla orsaker till hormonell akne.

Bästa aknemedicinerna

Acne är ett tufft problem för en stor mängd människor. Och många av dem tappar bara hjärtat eftersom det ofta är svårt att se sig omkring och dra några milstolpar för sig själv i kampen mot akne, bara för att aknebehandlingsprodukter är lika mångfaldiga som orsakerna till akne. Och även vissa preparat kan verkligen kallas bästa aknemediciner det är ingen garanti för att de kommer att vara effektiva i just ditt fall.

Använd benchmarking. Det är ganska vanligt i näringslivet att skapa olika jämförelsetabeller, till exempel när ett anbud hålls och en framgångsrik leverantör ska väljas. I sådana fall hjälper jämförelsetabeller (ofta med ett system av betyg) företaget att motivera sitt val och att välja det mest konkurrenskraftiga alternativet.

Detsamma kan du göra med ditt aknerelaterade problem. Skapa ett jämförelsediagram över de bästa aknemedicinerna, där du kan nämna framträdande egenskaper som hjälper dig att känna till de viktigaste fördelarna och nackdelarna med olika produkter och naturligtvis att nå det slutliga målet – att hitta den bästa aknemedicinen, och som lätt kan hittas i recensionsforum för akneprodukter.

Det kan vara t.ex. säkerhet, produktens rykte etc. I diagrammet kan du utveckla ett betygssystem med vikten av varje funktion/indikator, och summan av betyg ger dig en uppfattning om vad som är den bästa aknemedicinen .

I din lista över funktioner kan du också inkludera sådana funktioner som åtgärdens komplexitet. Komplexa produkter är som regel bättre än enkelverkande. Till exempel kan sådana komplexa preparat bestå av piller och gel i en förpackning.

Detta är det bästa alternativet eftersom det kan hjälpa till att eliminera både inre orsaker till akne, till exempel olämplig nivå av hormoner (med hjälp av piller) och externa - ökad talgproduktion, blockering av hudporer (med hjälp av gel). Säkert ger det mer effekt om du verkligen vill bli av med acne. Så tilldela en hög vikt (prioritet) till den här funktionen i ditt översikt för jämförelse av aknemediciner.

Naturlig kroppstvätt för akne

Faktum är att inte så många förberedelser kan bestrida rätten att vara densamma. Men alla förstår att naturlig akne-kroppstvätt är en bra väg ut om du lider av denna inte dödliga men ändå mycket obehagliga och besvärsframkallande sjukdom. Det mest kraftfulla argumentet är att naturliga preparat alltid har färre biverkningar än onaturliga.

Om du inte tror att du kan läsa någon manual för en kemiskt genererad kroppstvätt för akne och du kommer att förstå. Biverkningarna är bara mångfaldiga. Kroppsaknebehandling är inte så lätt, och det är inte lika säkert när du tar sådana preparat.

Att tänka på din hälsa är en bra sak, och det är obestridligt bra när du inte bara tänker på det nuvarande ögonblicket i ditt hälsotillstånd, utan också på konsekvenserna av behandlingen, som du tillämpar på alla sjukdomar du har.

Så vilket läkemedel kan användas och anses vara riktigt lämpat för naturlig aknekroppstvätt? Det är olika örter, mineral- och vitaminbaserade preparat. Men det finns också några mycket använda produkter som inte är naturliga och kan orsaka vissa biverkningar.

Först är bensoylperoxid. Det är en ganska välkänd aknebehandlingsprodukt och har en relativt mild verkan, så den rekommenderas ofta för användning i vissa inte särskilt svåra fall, som ett allmänt medel för att bekämpa akne. Men trots det faktum är bensoylperoxid och dess kemiskt modifierade versioner en fråga som torkar huden så att vissa oönskade biverkningar kan orsakas av det.

Retinoider är ämnen i förhållande till vitamin A. Generellt är dessa något som liknar konstgjorda analoger av detta vitamin. Eftersom vitamin A bör konsumeras för att förbättra huden och bli av med akne, eftersom retinoider är användbara för extern behandling av akne. Men trots det har de artificiellt ursprung och kan påverka huden skadligt, särskilt en av dem som kallas isotretinoin. Retinoider som isotretinoin har en så lång lista av biverkningar att det är mer skrämmande än akne i sig.

Hur man använder retinoider för akne

Retinoider är inte lika ofarliga som till exempel naturliga preparat för aknebehandling är. Retinoider är faktiskt bara kemiska ämnen som används för aknebehandling. Trots att de är släkt med retinol (Vitamin A) är de faktiskt inte lika användbara som detta vitamin och bör, i motsats till vitaminer, användas mycket försiktigt.

Det gäller särskilt retinoider som används oralt, mest för att de är mer kraftfulla i sin verkan och ordineras i tyngsta fall (den mest kända retinoiden, som används oralt, är isotretinoin – kanske den mest kraftfulla läkemedel för aknebehandling). Den främsta anledningen till att retinoider bör användas så försiktigt är det faktum att de inte är naturliga. Aknebehandling med retinoider är ändå ganska effektiv.

Trots att vissa retinoider (endast bland de som används externt - på vissa lokala hudområden) säljs utan recept, rekommenderas det inte att använda dem utan att konsultera en läkare. I grund och botten är dessa receptbelagda läkemedel mot akne. Saken är att retinoider på grund av sin onaturlighet har vissa biverkningar, som kan vara ganska allvarliga i vissa fall.

Lär dig hur du använder retinoider mot akne och hitta de åtgärder som starkt rekommenderas att utföra innan du väljer och använder retinoider:

  1. läs en bruksanvisning eller anteckning, eller annan information som bifogas preparatet och följ anvisningarna som nämns i denna manual;
  2. fråga en läkare om användningssätt och periodicitet för användning, samt om försiktighetsåtgärder som behövs när du tar preparatet;
  3. observera den föreskrivna doseringen noggrant;
  4. Ge inte upp att ta preparatet samt att inte ändra doser utan att konsultera en läkare;
  5. informera läkaren om eventuella biverkningar eller andra oväntade problem som uppstår under behandlingen.

Hur använder man retinoider mot akne? Att använda retinoider kanske inte är en sorts stor vetenskap, men de bör användas försiktigteftersom dessa produkter inte kan vara helt säkra. Om du letar efter ett säkrare läkemedel är det bättre att vända dig till naturlig aknemedicin.

Vad är isotretinoin?

Så vad har du för kunskap om isotretinoin? Kanske har du hört att isotretinoin är en av retinoider och är ett syntetiskt framställt läkemedel som används för aknebehandling, som andra retinoider är. Liksom isotretinoin är en syntetisk släkting till retinol, är det senare känt för oss som vitamin A. Men naturligtvis är isotretinoin inte i något av fallen likt vitamin A i sin verkan eller i några andra parametrar förknippade med använda detta preparat. Så vad mer är allmänt känt om isotretinoin?

De människor som vet mycket om läkemedlet är helt naturligt mestadels de som sysslar med aknebehandling, det vill säga läkare och deras patienter. Det är inte bra i alla fall att vara den senare, för det finns också några fakta som är kända om isotretinoin, som definitivt inte kommer att ge dig något förtroende när du använder detta läkemedel. Isotretinoin, och det är den främsta anledningen till att du åtminstone bör vara försiktig med att använda det, för att inte säga mer, att du borde vara rädd för att använda isotretinoin.

Se, isotretinoin är bara ett av de starkaste läkemedlen som överhuvudtaget används för aknebehandling. Och kom också ihåg att det inte är en naturlig produkt, så det kan inte vara så kompatibelt med din organism som det skulle kunna vara. Så kraften hos detta läkemedel såväl som dess onaturlighet är lika med mycket starka biverkningar orsakade av det. Och eftersom isotretinoin är den starkaste aknebehandlingsprodukten har det de allvarligaste biverkningarna. Graviditet är den största kontraindikationen mot att använda isotretinoin – gravida kvinnor bör aldrig använda detta läkemedel, eftersom det kan göra stora problem med sina framtida barn.

Vad du kan göra med detta är att antingen inte använda isotretinoin, eller försöka undvika att använda det i förväg. Se, på grund av dess styrka ordineras isotretinoin i allmänhet endast i extrema fall. Och sådana fall är i allmänhet inte så svåra att undvika.

Behandlingar mot akne

Om du vill behandla akne effektivt måste du hitta rätt produkter till ett lämpligt pris för att klara dig med problemet. Det kan ibland tyckas att det är svårt att uppfylla det i det nuvarande läget på marknaden.

Även om det finns ett brett utbud av receptfria naturliga hudvårdsprodukter och behandlingar mot akne, fungerar de flesta av dem inte riktigt och kan inte komma dig närmare den friska klara huden de lovar. Kom också ihåg att även de kosttillskott som oftast köps och används av konsumenter kan orsaka vissa oönskade biverkningar.

Så gör dig valet av en effektiv örtbehandling först efter att ha läst ett stort antal recensioner på akneforum och välj ett hudvårdssystem som består av flera komponenter, eftersom det betyder att ett sådant system kan lösa akneproblemet på olika nivåer.

Du kan hitta fler anti-aknebehandlingstips i aknebehandlingsforumet.

Acneärr

Acneärr är ärrvävnadsmärken som lämnas efter akne finnar som inte hade behandlats eller blivit inflammerade. Akneärrs storlek, frekvens och typ beror på flera genetiska faktorer, som är specifika för varje person. Vissa personer är mer benägna att ha akneärr på grund av deras arv och hudtyp. Det är därför alla som vill behandla akne måste se till att deras lesioner läker ordentligt och permanent.

Milda och mjuka akneärr tar upp till åtta veckor innan de försvinner. Om aknebehandlingarna inte fungerar, prata med din läkare igen så hjälper han eller hon dig att välja en starkare aknebehandling för ärr, som retinoiderbaserad krämer för aknebehandling. Detta görs för att förhindra akneutbrott och för att möjliggöra skalning av hudceller runt akneärren.

Det bästa sättet att ta hand om akneärr är att förebygga akne genom att använda en aknebehandling. Detta kan sätta stopp för den grundläggande orsaken till akne, behandla akne och slutligen förhindra akneärr alls.

Sommar vs. akne

Sommaren är i full gång. De flesta tillbringar mycket tid utomhus för att ta igen de oändliga vinter- och vårmånaderna. Vi planerar vår semester i förväg, gör fester på stranden, går en promenad i solen, njuter av varje solig dag och glömmer bort farorna vi utsätts för samtidigt som vi spenderar tid i solen.

Det är ingen hemlighet att vi svettas mer när vädret är varmt. Det är bevisat att svett gör problemet med akne värre. Vi torkar våra ansikten ofta när det är varmt, vilket inte är ett bra val om du har akne. Det bästa du kan göra är att tvätta bort svetten med varmt vatten. Kom ihåg att tvätta ansiktet försiktigt. På grund av exponering för sol och vind blir vår hud väldigt torr. Det flagnar, naggar och känns tätt. Det är mycket svårt att behandla eventuella torra hudskador. Dessutom bidrar vind till att porerna täpps igen. Det är därför det är viktigt att ta hand om din hud på sommaren med lämpliga aknebehandlingsprodukter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låsa upp hemligheterna bakom kvinnlig libido: en omfattande guide till kvinnlig sexuell hälsa

Många kvinnor upplever problem i sexlivet och letar efter lösningarna. Problemet är att du lätt kan hitta en manlig förbättringsprodukt: från välkänd Viagra till alla dessa örtpiller och krämer. Även om dessa alternativ ökar kvinnlig sexlust, är de designade och formulerade för män och kan möjligen orsaka biverkningar. Berättelsen bakom kvinnlig libido Ofta problem , som har att göra med sexuellt umgänge, skrämmer män eftersom de inte inser hur de ska hantera dem och hur de ska fixa situationen. Olika läkemedelsföretag drar flagrant nytta av denna idé genom att erbjuda manliga förbättringspiller till män som är upptagna av sina sexuella relationer. Men klagomål på låg libido kan också ses hos kvinnor, särskilt i 40-årsåldern. Denna situation uttrycks i de flesta fall av snabb förlust av intresse och/eller energi innan honor någonsin når en orgasm. Detta problem stör damer och växer till en faktor som hotar harmonin i relationer. Mycket ofta är förekomsten av en vanlig kvinna ful

Låg kvinnlig libido: Förstå och övervinna kvinnliga sexuella dysfunktioner

Under många år fick män många möjligheter att lösa de problem de stötte på i intimitet. Nedgången i libido kan vara ett exempel på det problem de kan möta. Kvinnor lider ofta av exakt samma problem, men dessa fall diskuteras inte öppet och det verkar som om de inte existerar. Så är det inte. De existerar trots att det inte talas om dem. Kvinnor tenderar också att utveckla sexuell dysfunktion, det kallas kvinnlig sexuell dysfunktion . En rad undersökningar och studier genomfördes och de flesta av dem kom fram till att kvinnlig sexuell dysfunktion, kvinnlig libidoproblem , och fortsatt missnöje förstör successivt hela sexlivet och detta leder till allvarliga hinder i förhållandet mellan man och kvinna. Det kan till och med orsaka slutet på förhållandet. Så de negativa konsekvenserna kan vara mycket allvarliga och förstörande. När de upptäckte orsakerna till kvinnlig sexuell dysfunktion var de alla överens om att detta fall kräver omedelbar uppmärksamhet och måste behandlas med särskild

En omfattande guide till bröstförstoring: Naturläkemedel eller kirurgi?

Bröstförstärkning Hundratusentals kvinnor över hela världen önskar att de hade större bröst. Ändå kommer majoriteten av dessa kvinnor aldrig att bedriva någon form av bröstförstoring. Även om de skulle älska att ha större bröst, är dessa kvinnor inte villiga att utsätta sig för farorna eller kränkningarna med bröstförstoringsoperationer - och vem kan klandra dem? Ärligt talat, de flesta bröstförstoringsoperationer skapar mindre än perfekta resultat. Även kvinnor som väljer en blygsam B-kupa eller C-kupa förbättring kan sluta med onaturliga eller ojämna implantat. När man betänker att kvinnor med implantat har en 21-procentig ökning av cancer, verkar operationen knappast vara värd det. De flesta intelligenta kvinnor skulle hellre leva med en nedslående A-kupa än att spendera tusentals dollar på att äventyra sin hälsa för att ha större bröst. Goda nyheter är att det finns ett helt naturligt växtbaserat alternativ. Studier visar att kvinnor som tar bröstförstärkningspiller upplever mång