Fortsätt till huvudinnehåll

Vad är akne? En omfattande översikt av akne, finnar och pormaskar: symtom, orsaker, behandlingsalternativ.

Med allt det här snacket om akne kan vi lika gärna försöka definiera tillståndet lite. Akne är det vanligaste namnet för porer som täpps till av talg (även känd som whiteheads och pormaskar), finnar, knölar eller cystor som kan dyka upp i ansikte, nacke, axlar, bröst, rygg, överarmar och övre ben.

De flesta tonåringar och ett stort antal vuxna lider av akne under mer eller mindre långa perioder. Tillståndet är inte begränsat till någon åldersgrupp, ras eller kön. Det påverkar hundratals miljoner människor över hela världen. De största problemen med akne är finnars obehagliga utseende och de ärr de kan lämna efter sig.

Typer av akne

Även om finnarär den i särklass vanligaste formen av akne och den som de flesta sannolikt kommer att stöta på eller drabbas av bör du veta att det finns andra former också. Den enklaste formen är acne vulgaris, som bara innehåller komedoner, den enklaste av lesioner.

Lesioner är små hudfläckar som påverkas av akne, även om termen "lesion" inte är begränsad till förändringar som orsakas av akne i hudvävnader. Akneskador är den yttre formen av komedoner, talgfolliklarna igensatta av överskott av talg.

Komedoner är kända som pormaskar och whiteheads, beroende på om poren är öppen eller inte. Pormaskar är porer vars utvidgade öppningar blockeras av en blandning av keratin och talg som är svärtad vid ytan. Whiteheads är slutna porer fyllda med sekret från talgkörteln som sväller under vävnaden.

Komendoner är det vanliga målet för att plocka och klämma. Men att öppna en follikel under mindre än sterila förhållanden i ditt hem kommer sannolikt att resultera i en lätt infektion. En öppen por är en ingångspunkt för alla typer av bakterier.

Papuler – Papulen är en liten, solid vanligtvis inflammatorisk förhöjning av huden som inte innehåller var. Mycket små papler kan också förekomma i kluster, på grund av vävnadens svar på akne.

Pustuler – Pustler är små inflammerade förhöjningar av huden som är fyllda med pus. Pus är en kombination av bakterier, vita blodkroppar och döda hudceller. Pustler bildas vanligtvis runt talgfolliklar och hår.

Maculae – En gula fläcken är en röd fläck på huden som lämnats efter av en akneskada. Maculae är platt, röd och sticker ut mot den omgivande huden. En grupp makulae ger ansiktet en inflammerad aspekt.

Knölar – Knölarna är en solid lesion, en av de mest smärtsamma lesionerna som orsakas av akne. Knölar tenderar att sträcka sig in i de djupare skikten av huden och är kända för att leda till vävnadsförstöring. De kan vara mycket smärtsamma att ta bort och lämna ärr efter sig. Nodulär akne är en allvarlig form av akne som endast behandlas med isotretinonin.

Cystor – Cystor är skador som är formade som kapslar och innehåller flytande eller halvflytande pus liknande den som finns i pustler. Cystor är dock större än pustler och kan vara infekterade. Cystor sträcker sig också djupare in i huden och lämnar ärrvävnad efter sig. Nodulocystisk akne är förmodligen den värsta typen av akne som människan känner till. Det är resistent mot behandling och svarar bara på isotretinoin, ämnet som erhålls från vitamin A.

Vem får akne?

Tro det eller ej, nästan alla i världen får finnar. När kroppen växlar till en högre växel och puberteten börjar vid åldern av 12 börjar hormonerna ta över. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån och vilka dina föräldrar var. Jag har aldrig hört talas om en person som hade hållit sig fläckfri under alla år av sitt liv. Oavsett om det är mat eller föroreningar, kommer något säkert att rubba din hormonbalans förr eller senare.

Mer än 40 procent av alla tonåringar utvecklar fall av akne som är tillräckligt allvarliga för att motivera medicinsk behandling. De flesta fall löses vanligtvis utan behov av snygga behandlingar, även om mer än en resa till läkaren krävs. Men modern vetenskap har tagit fram ett brett utbud av receptbelagda och receptfria aknemediciner för att hjälpa människor att hantera sin akne utan onödig smärta.

Men inte alla aknefall kan behandlas så enkelt. Akne kommer och går av sig själv, mellan tolv och tjugotre års ålder, men vissa utvecklar svåra former av akne, medan andra får akne för första gången som vuxna. Detta är mest fallet för män. På grund av den högre nivån av androgener i deras system är män mycket mer benägna än kvinnor att drabbas av akne. Hos kvinnor är akne förknippad med deras fertilitetscykel och de hormonella förändringar det medför.

De flesta fall av akne är begränsade till ansiktshuden, men de flesta som lider av detta tillstånd upplever åtminstone enstaka pormaskar eller finnar längs armarna, på ryggen, på bröstet eller till och med på skinkorna.

Orsaker till akne

Faktum är att akne är resultatet av överaktiva hormoner. Och dagens miljö har skapat så fruktansvärda hormonella obalanser att våra kroppar kämpar bara för att fortsätta arbeta med 100 % effektivitet.

Vi har tusentals mycket fina hårstrån i ansiktet, bröstet och övre delen av ryggen. Under vår hud, och fästa vid var och en av dessa hårsäckar, finns talgkörtlar, som producerar en oljig substans som kallas talg. Normalt är talg en bra sak eftersom det förhindrar vår hud från att torka ut, får vår hud att glöda och håller den mjuk och smidig också.

Men akne orsakas av överaktivitet av dessa körtlar som sedan producerar för mycket talg och utsöndrar de oljiga ämnena på vår hud.

Genom tiden gör pubertetens inträde och de naturliga förändringarna i ungdomens kropp att hormonella förändringar sker. Kvinnor utsätts också regelbundet för ökad hormonell aktivitet fram till klimakteriet.

Men det är nu välkänt att vår miljö har haft en enorm inverkan på oss – vår storlek, vikt, tillväxt- och åldringsmönster, fertilitet och allmänna hälsa påverkas alla av mängden föroreningar och kvaliteten på luften vi andas, av mängden av UV-strålar från solen, av maten vi äter och av vattnet vi dricker och badar i.

Köttet och mejeriprodukterna vi äter innehåller tillväxtsteroider. Spår av bekämpningsmedel finns på nästan alla frukter och grönsaker vi konsumerar. Produkter som vete och socker kommer från genetiskt modifierade grödor. Vårt vatten innehåller kemikalier som dödar skadliga organismer som kan göra oss sjuka.

Nivån av hormoner i våra kroppar är främst ansvarig för att få körtlarna att producera ett överskott av olja. Så småningom kombineras detta med det ojämna avfallet av döda hudceller och slutar med att våra porer täpps igen.

När våra porer blir igensatta orsakar detta pormaskar och whiteheads, som kan förbli igensatta i våra porer i åratal. Mer allvarliga akneproblem, som finnar, knölar och cystor bildas när bakterier blir en del av mixen.

En bakterie som heter Propionibacterium acnes lever normalt ofarligt på din hud, men när överskottsolja börjar täppa till porerna, matar den av talg och producerar kemikalier och enzymer som orsakar ett svar från kroppens immunsystem. Huden blir inflammerad och kan sedan leda till utbrott av finnar, smärtsamma knölar (under huden) eller cystor. Akneknölar och cystor kan brista och sprida infektion i hudvävnaden som sedan kan resultera i djupa och permanenta ärrbildningar.

Du kan omöjligt kontrollera alla faktorer som orsakar akne, men det finns aknebehandlingssystem, som är speciellt framtagna för att kontrollera akne-orsakande bakterier internt och externt.

Acnes sociala inverkan

Acnes sociala inverkan är enorm. Den obehagliga synen av finnar får många människor att springa i närheten apotek eller apotek på grund av det upplevda inflytande akne har i sociala relationer. Varje år spenderas hundratals miljoner dollar varje år runt om i världen på produkter mot akne av människor på fem kontinenter.

Acne är en av de mest besvärliga vår tids förhållanden. Medan de flesta som lider av akne inte upplever någon form av fysiskt obehag, kompenserar de för detta med psykologiska ärrbildningar. Denna effekt har inte studerats på djupet eftersom akne är ett vanligt, icke-hotande tillstånd som kommer och går av sig självt och eventuella psykologiska effekter kopplade till det inte sågs som särskilt viktiga.

Men akne har en starkare än misstänkt inverkan på människors liv idag. Studier utförda av forskare visade att personer som lider av akne också visar:

  • Lågt självförtroende
  • Frustration
  • Känslor av otillräcklighet
  • Depression
  • Vägran att umgås
  • Låg självkänsla

Dessa effekter utlöses av den negativa effekten akne har på utseendet och den resulterande uppfattningen om negativa reaktioner från andra. Människor som lider av akne kan sluta leva otillfredsställande liv och misslyckas i skolan, jobb och social interaktion.

Vuxenakne

Kallas ofta den mörka sidan av akne, vuxenakne är ett av de pinsamma ämnena bland vuxna, till stor del för att de flesta blir av med det naturligt när de blir äldre. Officiell statistik visar att akne drabbar 25 procent av alla vuxna män och 50 procent av vuxna kvinnor någon gång i livet. Det gör det till ett ganska stort problem, särskilt i dagens värld, där det sociala livet är mycket viktigt och det fysiska utseendet spelar en avgörande roll i allas karriärer. Ett ansikte fullt av röda prickar är illa nog för en tonåring, men oändligt mycket värre för en vuxen.

En av de första sakerna som kan utläsas från de statistiska uppgifterna är det faktum att akne inte är precis ovanligt bland vuxna. Vuxenakne delas vanligtvis mellan allvarliga fall av akne som aldrig försvann och uppblossningar av vilande akne hos personer mellan 30 och 40 år. Det finns också fall då människor utvecklade akne för första gången som vuxna, även om sådana fall är något sällsynta och utlöses mestadels av kemikalier eller kroniskt fysiskt tryck på huden. Orsakerna till akne hos vuxna är inte helt förstådda av vetenskapen. Man tror att hormoner är ansvariga för en viss del av fallen, vilket innebär att vissa människor lyckades hålla tillbaka sin akne med hormonbehandling. I alla fall, vuxen akne motiverar en resa till doktorn.

Oavsett dess rötter har vuxenakne samma M.O. som de vanliga formerna. Talgen, en oljig substans som utsöndras av talgkörtlarna som är fästa vid hårsäckarna, blandas med döda hudceller och täpper till hårsäcken. Således börjar bakterier frodas i den slutna miljön och follikeln sväller med vita blodkroppar och bakterier som dödar varandra inuti. Försök att lösa situationen genom att pressa upp finnarna tenderar också att förvärra situationen genom att oskyddat kött exponeras för fler bakterier.

Vuxna som lider av akne bör undvika starka rengöringsmedel som innehåller starka kemikalier. Kvinnor bör också vara försiktiga med sin make-up, medan män bör försöka raka sig utan att skada huden i processen. Exponering för damm och föroreningar är en annan sak som bör undvikas och huden bör hållas så ren som möjligt utan att överdriva.

Långvariga effekter av tonårsakne

Tonåren är en svår tid för varje tonåring. Även om alla bekymmer från vuxenlivet fortfarande ligger långt in i framtiden, är tonåringar inte riktigt nöjda. Barndomens slarv och okunskap ger utrymme för uppror och frågor om ens plats under solen. Att leta efter sin egen väg genom livet känner tonåringar ofta osäkra och missförstådda. Tyvärr, om sökandet efter en plats i världen inte räcker, måste tonåringar också ta itu med hudproblem, som akne. Detta fula tillstånd är många tonåringars förbannelse på grund av de effekter det har på psykologisk nivå.

Det krävs inte mycket för att skapa en negativ självbild hos en tonåring. De flesta av dem är åtminstone något osäkra på sitt yttre på grund av olika verkliga eller imaginära skavanker. Men ett verkligt tillstånd som orsakar verkligt obehag och markerar ett ungt ansikte är något helt annat. Tonåringars bräckliga självbild och självrespekt är hårt pressade att klara av det tryck som andras åsikter utövar och de jämförelser med olika förebilder som tonåringar finner för sig själva. I extrema fall förvandlas den negativa självbilden till självhat och det vanprydande tillståndet ses som ett grymt instrument för självbestraffning för att misslyckas med att höja sig till en eller annan standard.

Unga människor lever i små världar. Föräldrar, vänner och den amorfa gruppen av halvbekanta skolkamrater är gränserna för deras sociala liv. Naturligtvis tenderar tonåringar att lägga större vikt vid beröm eller kritik som kommer från deras vänner eller skolkamrater, på grund av att föräldrar älskar dig ändå och är dödligt partiska. Men eftersom tonåringar kan vara väldigt grymma mot varandra är kritiken mot skolkamrater ofta ovänlig och menad att såra. Detta tjänar till att öka känslorna av ångest och stress, vilket resulterar i att man drar sig tillbaka från den sociala miljön till en privat värld av smärta och skam.

Unga människor är fruktansvärt seriösa när det gäller utseende och kritik. De är fortfarande borta från den ålder då människor kommer överens med sig själva och är inte längre intresserade av vad andra säger eller tycker. Att gömma sin kropp eller ansikte och skämmas bara för att någon annan sa att det är det man ska göra är ett misstag och tonåringar borde få hjälp att se detta. Acne kan besegras med envishet och genom att använda rätt produkter. Men de psykologiska effekterna av akne måste också bekämpas, annars kanske de aldrig försvinner. Den unge mannen som hatade sig själv för att ha finnar i ansiktet kommer att förvandlas till en vuxen som hatar sig själv för att vara lite överviktig eller inte tjäna lika mycket pengar som någon kollega.

Känslan av obehag och skam med sig själv går inte alltid över i tid. Ibland hittar den bara ett nytt problem för att fungera som dess strömkälla. Detta är den bestående effekten av akne: en dålig självbild, en brist på självförtroende och en känsla av att vara i underläge när man jämför sig med andra människor. Dessa sinnesstämningar och tänkesätt kan förstöra allas sociala liv och ofta står de också i vägen för professionell utveckling. Tyvärr är akne inte bara huddjup. Detta är huvudanledningen till att du bör hitta aknebehandlingen så snart du behöver en.

Acneärr

Acneärr är de märken som lämnas efter av lesioner som inte läkt eller blivit inflammerad. Deras storlek, frekvens och typ beror på olika genetiska faktorer, som är speciella för varje person. Vissa personer är mer benägna att se ärr bildas på huden på grund av deras arv och hudfärg. Det är därför många människor vill se till att deras lesioner läker ordentligt.

Det finns bara två typer av akneärr. Det enklaste ärret är inget annat än en hudfläck som bär en brun, rosa eller lila färg, ett vittnesbörd om att en finne hade funnits där. Den andra typen kallas isplocksärret och det är ett litet hål i huden där skadan brukade vara. Ärr lämnas vanligtvis kvar endast av inflammerade lesioner, såsom pustler, knölar eller cystor. Men att klämma upp en comedo kan resultera i en inflammerad lesion och ett ärr.

Pigmenterade ärr är resultatet av hudens egen process för att återuppbygga den naturliga färgen i den läkande vävnaden. Koncentrationen av pigment kan sänkas med olika typer av behandlingar, såsom blekningskrämer, lotioner eller laserkirurgi. Valet av receptfria produkter bör bero på typen och svårighetsgraden av din akne. Om du inte är säker på vad du ska välja, prata med en hudläkare.

Milda akneärr tar upp till sex veckor att försvinna. Om de receptfria akneprodukterna inte fungerar, prata med din läkare igen och han eller hon kommer att rekommendera dig en starkare behandling för ärr, eventuellt även krämer baserade på retinoider. Detta görs för att förhindra uppblossande akne och för att främja utsöndringen av hudceller i och runt ärren.

Nästa nivå i behandling av akneärr är kemisk peeling av din hud. Lykolsyra, salicylsyra eller mjölksyra används för att skala bort det skadade översta lagret av huden och utlösa bildandet av ett nytt och jämnare lager. Denna procedur kan vara fördelaktig även för aktiv akne. Peeling utförs vanligtvis under en period av veckor eller månader och är mest effektiva mot pigmenterade ärr.

Den andra typen av akneärr behandlas oftare med dermabrasion eller laserresurfacing. Dermabrasion innebär att det översta lagret av huden tas bort med hjälp av en höghastighetsroterande stålborste eller diamantbelagd sten. Denna procedur kräver mer än en session för varje ärr och har nackdelen att inte ta bort ärret alls. Det gör det helt enkelt mindre synligt.

En bättre behandling för akneärr är att huden återupplivas med laser. I likhet med effekten av solexponering använder läkare det koncentrerade ljuset från laserstrålen för att bränna bort en mindre eller större del av hudens översta lager. Många hudläkare och kosmetiska kirurger rekommenderar denna procedur framför dermabrasion.

Det bästa sättet att ta hand om problemet med akneärr är att använda en aknebehandling som verkligen kan hjälpa din kropp att få slut på den grundläggande orsaken till akne och helt enkelt förhindra ärr alls.

Variationer av svår akne

Allvarliga former av akne drabbar få människor. Men de innebär stora svårigheter för de människor som lider. De är extremt vanprydande och kan orsaka psykologiska effekter på den drabbade.

Acne conglobata är en kronisk och svår form av acne vulgaris (vanlig akne). Det kännetecknas vanligtvis av djupa bölder, kraftig inflammation, allvarliga skador på huden, ärrbildning, pormaskar är vanligtvis iögonfallande och utbredda. Det uppträder ofta i ansikte, bröst, rygg, lår, överarmar och skinkor. Det drabbar vanligtvis de vars ålder är mellan 18-30 år.
I acne conglobata bildas inflammatoriska knölar runt flera komedoner, som gradvis ökar i storlek tills de bryts ner och släpper ut var. Djupa sår kan bildas under knölarna, vilket leder till ärr av keloidtyp, och skorpor kan bildas över djupt ulcererade knölar

Acne conglobata kan föregås av acne cysta, papler eller pustler som inte läker, utan istället snabbt försämras. Ibland blossar acne conglobata upp i akne som varit vilande i många år.

Acne fulminans är en plötslig uppkomst av mycket destruktiv inflammation, som normalt drabbar unga män. Symtom på svår nodulocystisk, ofta ulcererande akne, värkande leder och feber är uppenbara. Det kan bero på misslyckad behandling av acne conglobata. Det svarar inte bra på antibiotika, så accutane och orala steroider ordineras normalt. Kortikosteroider eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan ges för att minska inflammation. Attacker av acne fulminans kan återkomma, och patienten kan utveckla akne som kräver långvarig behandling med isotretinoin.

Gram-negativ follikulit är en komplikation av missbrukad och långvarig användning av antibiotika. Patienter med denna typ av akne behandlas vanligtvis med accutane eftersom det är känt för att vara effektivt mot gramnegativa bakterier. Ordet "Gram" hänvisar till en blå färg som används i laboratorier för att upptäcka mikroskopiska organismer. Vissa bakterier färgas inte blått och kallas "gramnegativa".

Pyoderma faciale är den typ av akne som drabbar kvinnor som huvudsakligen tillhör åldersgrupperna 20-40. Den är begränsad till ansiktet, uppträder plötsligt som både djupa och ytliga cystiska lesioner i ansiktet med sammankopplade "tunnlar" mellan cystor, rödaktig inflammation i huden och lätt svullnad (ödem) i huden, kvarstår sällan mer än ett år eller så, och förknippas inte med fet hud.

Hudvårdstips för personer som lider av akne

Var försiktig

 Det första du bör komma ihåg är att du måste vara försiktig med ditt ansikte. Tvätta inte ansiktet med varmt eller kallt vatten. Använd ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel två gånger om dagen och efter ditt träningspass på gymmet, om du skulle träna. Undvik vanlig tvål och andra sådana produkter som är fyllda med starka kemikalier. Om du inte är bekant med rengöringsmedel, fråga en läkare om råd.

Tvätta ansiktet försiktigt och skölj noggrant. Vadd ditt ansikte torrt och undvik att skrubba. Att skrubba kan öppna tusen osynliga lesioner i din hud som är den perfekta grogrunden för bakterier.

Håll händerna borta från huden

Även om det är emot dina instinkter, måste du lära dig att hålla händerna borta från finnar och andra lesioner. Att klämma finnar är en dålig idé, om det inte utförs under sterila förhållanden av en läkare.

För killarna

Om du måste raka dig, var mycket försiktig med det. Gör ett test på dig själv och se vilken typ av rakhyvel som är bättre för dig. Jag skulle säga att elektriska rakhyvlar är grejen att använda om du lider av akne, men varje man vet bättre vad som fungerar i hans fall. Raka försiktigt och undvik att öppna upp befintliga lesioner.

För tjejerna

Kosmetika är en av de mindre rötterna till akne. Om du går igenom en aknebehandling, välj bara oljefria kosmetika, annars går den goda effekten till spillo. Du bör också köra tester på dig själv och se vilka kosmetika som inte täpper till dina porer. Se upp för biverkningar om du använder produkter vars etiketter säger "designade för att inte täppa till porerna".

Håll dig borta från solen

Ja, en solbränna skulle se vacker ut på dig, men du borde lära dig att klara dig utan ett tag. Riskerna med solexponering är inte acceptabla när du inser att solen inte botar akne. UV-strålar torkar helt enkelt de yttre lagren av din hud och får den att skala bort. Men när du väl är borta från solen kommer acne tillbaka. Långvarig exponering kommer också att göra dig till en viss kandidat för hudcancer.

Acne är ett stort problem: Hur hittar man aknebehandling?

Acne , oftast känd som finnar, är förbannelsen av nästan alla ansikten och den värsta mardrömmen för dem som är alltför olyckliga att lida. Hur botar man dessa finnar?

Det är den vanligaste hudsjukdomen idag. Bara i USA är nästan 60 miljoner människor infekterade av akne, där 85 procent av tonåringarna lider av det.

Akne är en störning som orsakas av hormoners inverkan på hudens oljekörtlar (talgkörtlar), vilket leder till igentäppta porer och utbrott av lesioner som vanligtvis kallas finnar eller finnar. Akneskador uppstår vanligtvis i ansikte, nacke, rygg, bröst och axlar.

I motsats till vad många tror är akne inte bara en tonårssjukdom. Det är en social bana och kan vara upprörande och vanprydande i vissa fall. Det har en betydande ekonomisk inverkan, eftersom människor spenderar mycket pengar på receptfria och receptbelagda behandlingar och terapier.

Acne fall varierar från mild till allvarligt vanprydande. Det sträcker sig från komedoner (pormaskar och whiteheads) till knölar och cystor. Här är flera aknetermer som kan hjälpa dig att bättre förstå akne.

Comedo eller Comedones är helt enkelt en igensatt och förstorad hårsäck. När en comedo är öppen brukar den kallas pormask. När det är stängt eller djupt in i huden kallas det vanligtvis whitehead. Whitehead skiljer sig i färg från pormasken eftersom öppningen av den tilltäppta talgfollikeln till hudens yta är stängd eller mycket smal, i motsats till pormaskens utbredda follikelöppning. Varken pormaskar eller whiteheads ska pressas eller plockas upp, såvida de inte utvinns av en hudläkare under sterila förhållanden. Vävnad som skadas genom klämning eller plockning kan bli infekterad av stafylokocker, streptokocker och andra hudbakterier.

Papler är inflammerade lesioner som vanligtvis visas som små, rosa knölar på huden och kan vara ömma vid beröring. En grupp mycket små papler och mikrokomedoner kan vara nästan osynliga men har en "sandpappers" känsla vid beröring. En papel orsakas av lokaliserad cellulär reaktion på akneprocessen.

Pustler är papler toppade av pustfyllda lesioner som kan vara röda vid basen. En pustel som bildas över en talgfollikel har vanligtvis ett hårstrå i mitten. Aknepustler som läker utan att utvecklas till cystisk form lämnar vanligtvis inga ärr.

Knölar är solida, kupolformade eller oregelbundet formade lesioner. De kännetecknas vanligtvis av inflammation, sträcker sig in i djupare lager av huden och kan orsaka vävnadsförstöring som resulterar i ärrbildning. En knöl kan vara mycket smärtsam. Nodulär akne är en allvarlig form av akne som kanske inte svarar på andra behandlingar än isotretinoin.

Cystor kan likna knölar men är pusfyllda, mycket smärtsamma och kan orsaka ärrbildning. De beskrivs vanligtvis som att de har en diameter på 5 mm eller mer.

Trött på att titta in i spegeln och se samma fula fläckar och fläckar? Irriterad över att man aldrig kan gå ut och ha det bra för att folk stirrar hela tiden? Då låter det som hög tid att du gör något åt ​​det. Det finns ett antal pålitliga behandlingssystem för akne som attackerar både orsakerna och effekterna av akne var som helst på din kropp.

Olika aknebehandlingar

Acne är den vanligaste hudsjukdomen som är känd idag. Här är några av de olika aknebehandlingarna som vi har sammanställt just för dig.

Tvätta ansiktet två gånger om dagen (högst tre gånger) med en mild och oparfymerad rengöring. Undvik att använda tvål eftersom de innehåller starka kemikalier och ingredienser som kan skada din hud.

Undvik att röra ditt ansikte. Sluta lägg händerna vid ansiktet! Jag är ofta skyldig till att jag vilar min hand på sidan av mitt huvud när jag läser. Att gnugga eller stärka hakan är ett annat vanligt problem när man tänker. Undvik att gnugga, röra eller repa huden med händerna. Dina händer innehåller en hel del bakterier som kan orsaka akneutbrott. Det är förmodligen en av de svåraste sakerna att undvika eftersom mycket av handen att möta kontakt under dagen vi är omedvetna om. Gör det till en vana att undvika handkontakt och var medveten om det under dagen för att undvika bakterier.
Undvik frestelsen att plocka, sticka och klämma din akne. Detta kommer att skicka infektionen djupare in i huden och kan orsaka allvarliga ärrbildningar.

För mild till måttlig akne kan du använda receptfria salvor, lösningar, lotioner eller geler som innehåller bensoylperoxid, salicylsyra eller azelainsyra som ett alternativ till bensoylperoxid. Bensoylperoxid är bäst på att döda P. acnes och kan minska oljeproduktionen. Resorcinol, salicylsyra och svavel hjälper till att bryta ner pormaskar och whiteheads. Salicylsyra hjälper också till att minska utsöndringen av celler som kantar folliklarna i oljekörtlarna.

Aktuella antibiotikalösningar och lotioner kan också appliceras.

Tea tree oil är ett naturligt antibiotikum och antibakteriellt medel och har en uttorkande effekt på huden. Det håller P. Acnes-bakterierna på avstånd tillsammans med minskande ansiktsfetighet, vilket gör denna olja till en värdefull investering.

Svavel hjälper till att läka befintliga fläckar genom att blockera porerna.

Alfa- eller beta-hydroxylsyror (AHA eller BHA) fungerar genom att hålla huden exfolierad. Glykolsyra, den mest kända av gänget, är en användbar adjuvansterapi för mild akne. Mandelsyra, en mindre känd sådan, men en som kombinerar de keratolytiska egenskaperna hos glykolsyra, med naturliga antibakteriella egenskaper som hjälper till att minska förekomsten av P. acnes, kan anses vara en mer effektiv alfa-hydroxylsyra vid behandling av akneskador. Det är också mycket mindre irriterande än glykolsyra, en faktor som kan vara mycket viktig för dem med känslig hud som inte kan använda andra medel som Retin-A, bensoylperoxid, svavel eller salicylsyra. Det är effektivt för att behandla milda fall av akne på egen hand och kan användas framgångsrikt med andra behandlingar för måttlig akne.

Dessa behandlingar är vanligtvis endast effektiva för milda till måttliga akneproblem. Effektiviteten tar vanligtvis flera veckor eller ungefär tre till sex månader att märka. För mer allvarliga och allvarliga aknetillstånd, tveka inte att rådfråga din hudläkare.

Om du känner att det finns en bättre lösning på dina akneproblem har du rätt. Du kan prova Acne Treatment Systems. Örtpillren dödar bakterier, de djupa ansikts- och kroppstvättarna öppnar upp porerna och rengör, skyddskrämen fungerar som en sköld för din hud.

Hur man förebygger acne 

Ingen vill ha akne. Varje person med akne vill bli av med det. Alla vill förebygga akne. Tyvärr vet inte alla av oss hur man förebygger akne. Det finns ingen mirakelkur som kommer att "eliminera akne på 3 dagar". Det finns inget mirakel. Men det finns behandlingsprodukter som hjälper dig att behandla akne. Du bör dock vara medveten om att du kan förhindra att akne uppstår.

Acnefakta

Fakta nummer ett. > Kosmetikindustrin tjänar miljarder dollar på den offentliga strävan efter bra hud. De använder pengarna för att annonsera och föreviga sina produkter. Låt dig inte luras av hypen.

Faktum nummer två. Det finns många faktorer som bidrar till att porerna täpps igen: som uttorkad hud, felaktig rengöring, överdriven oljeproduktion, överdriven uppbyggnad av döda hudceller, hormoner, överdriven svettning, smutsigt arbete eller lekmiljöer, genetik, smink, fingrar i ansiktet, allergiska reaktioner, en kost med hög sockerhalt och många andra.

Faktum nummer tre. De flesta hudföroreningar beror på tilltäppta porer, så det bästa sättet att få den vackra huden är att rensa igen dina porer.

Hur man förebygger akne

1. Undvik oljebaserade produkter som ansiktslotioner, tvätt och kosmetika. Leta efter produkter som är "icke-komedogena", det betyder att det inte kommer att täppa till dina porer.

2. Bär inte ett hårt pannband, basebollhatt och/eller hjälm när du tränar eller sportar, och se till att du tvättar de svettdränkta sakerna varje gång du bär dem.

3. Håll huden återfuktad och fuktig så att dina celler kan fungera korrekt. Återfukta ditt ansikte med milda, icke-komedogena fuktkrämer för att hålla det återfuktat. Återfuktning är en nödvändighet. Återigen är produkten med minst mängd kemiska tillsatser den bästa. Använd alltid en lätt fuktkräm i ansiktet efter rengöring.

4. Rengör dina porer med en alkoholfri ansiktsvatten eller hudbalsam på bomullstussar. Försök inte att skrubba hårt, annars kommer du att ta av och skada din hud. Även efter att du sköljt ditt ansikte, om du inte tar bort resten av rengöringsmedel och lossnade skräprester, kommer du bara att bädda in det skräpet djupare i porerna när du lägger serum och fuktkrämer ovanpå. Det absolut bästa sättet att utföra denna djupa porrengöring är med en alkoholfri ansiktsvatten eller hudbalsam på bomullstussar. Det finns ingen anledning att skada din hud genom kraftig skrubbning eller hårda syror, torka helt enkelt med toner fuktiga bomullstussar tills den sista bomullen blir helt vit.

5. Sammandragande ämnen, salicylsyra, retinoinsyror och glykolsyror arbetar alla för att förhindra att porerna täpps igen. Var medveten om vissa aktiva ingredienser som bensoylperoxid, dessa ingredienser kan orsaka stora biverkningar.
Så där, det är extremt enkla steg för att eliminera eller minska ditt problem, börja idag. Skönhet börjar med din hud.

Det här är 5 viktiga tips. Det finns ännu fler och glöm inte att överväga aknebehandlingsprodukterna.

Naturbaserade aknebehandlingar

Det finns några växtbaserade aknebehandlingsprodukter som kan hjälpa dig att hålla din hud frisk. Låt oss ta en titt på deras ingredienser.

 

maskros (rot)

En sådan utbredd örtartad växt som maskros av solros eller Asteraceae familjen är känd för avgiftande egenskaper. Därför fungerar den perfekt när hudfläckar behandlas med dess hjälp.

 

Denna vanliga byxa på våra trädgårdar innehåller många ämnen som är användbara för våra kroppar: kolin, bitterföreningar, inulin, kalcium, kiselsyra, natrium, svavel och kalium som också är mycket koncentrerat i de färska bladen.

Purple Coneflower (pulver)

Echinacea stimulerar immunförsvaret eftersom det bidrar till produktionen av vita blodkroppar. Det gör också cellväggarna starkare och därför är personen mindre utsatt för risker orsakade av virus och bakterier. De kan inte bryta igenom väggarna som är väl skyddade. Så här kan du ta hand om din hud och hålla inflammatoriska tillstånd på avstånd. Växten växer som en vildblomma i Kanada och USA. I dagsläget finns den även i Europa och Asien samt en kulturväxt.

Denna växt är också bra mot förkylning och influensa på grund av dess immunförstärkande egenskaper. Det ska tas oralt. När den appliceras lokalt behandlar den sådana hudåkommor och eksem, psoriaser och insektsbett. På grund av dess antimikrobiella egenskaper kan Coneflower hämma bakterier och bromsa upp bildandet av pus.

Burdock (rot)

Kreddock växer nästan överallt: i norra USA, Asien och Europa. I evigheter har dess blad och rötter använts för att behandla nästan alla hudsjukdomar och sjukdomar som akne, eksem, hudcancer och andra. Kardborre hjälper till att återställa hudens jämnhet och har en mild antibiotisk effekt.

Yellow Dock (rot)

Denna fleråriga blommande växt är känd som en allmän systematisk toner. Dess blad är en utmärkt källa till vitamin A, protein, järn och kalium. Det kombineras vanligtvis med sarsaparilla i salvor, krämer och dekokter mot kroniska hudsjukdomar, till exempel psoriaser, eksem, hudutslag. Kombinationen av dessa två växter är effektiv på grund av kombinationen av sammandragande tannin och renande antrakinoner som har aktiva antimikrobiella egenskaper.

Cayenne (40 HU)

Den kryddiga och heta smaken av röd paprika cayenne har en komponent som kallas capsaicin som när den används lokalt på hudområdet kan minska smärta och irritation. Denna liknande lugnande funktion kan hjälpa till att eliminera klåda och irritation orsakad av hudpsoriasis. Cayennepeppar fungerar som en bärare som kan aktivera och underlätta aktiviteten hos vissa andra element till hudens oljekörtlar och hudporer.

Rödklöver (blomma)

Rödklöver är känt för att vara rikt på viktiga vitaminer för huden som vitamin A och vitamin B-komplex. Det används för att ta bort gifter från blod. I gamla tider hackades färska blommor och applicerades direkt på huden för att behandla insektsbett av inflammationer. Numera är rödklöverextrakt en av komponenterna i krämer och lotioner mot sådana hudåkommor som psoriasis.

Lakritsroten

Denna sötblommiga ört har använts i århundraden inom ayurveda och traditionell kinesisk medicin. Intas i lämpliga mängder kan det minska hudinflammationer och rodnad, behandla dermatit och vissa infektioner. Lakrits används även som ett lättande medel för huden och som ett mjukgörande medel i rengöringsmedel och krämer.

Vi uppmanar inte att göra en sådan blandning på ditt köksbord. Kom ihåg dessa effektiva växter när du skaffar produkter för aknebehandling. Med sådana ingredienser kommer du att kunna få önskad effekt.

Hur hittar man den bästa lösningen för aknebehandling?

När du väljer en aknebehandlingslösning, du vill att den ska fungera och du vill att den ska vara rimligt prissatt. Du kan bli frustrerad när du väljer de bästa akne-bekämpande produkterna för dig på grund av överflöd av dem på marknaden idag.

Det finns grymma tips som kan göra det mycket lättare att välja rätt produkt för dig.

1. Riktlinjer som rekommenderas av FDA

Det finns ett par rekommendationer för att välja en växtbaserad anti akne behandlingar. Food and Drug Administrations nya regler säkerställer till exempel att de ekologiska eller växtbaserade läkemedlen:

• Alla säkerhetsstandarder måste beaktas

• Är fria från skadliga ingredienser, föroreningar eller föroreningar

• Produkten ska märkas korrekt i enlighet med riktlinjer som fastställs av standarderna.

Som du ser är det en bra idé att använda samma FDA-rekommenderade riktlinjer när du väljer en anti-akne kräm, lotion, olja eller annan liknande produkt.

2. Är det kliniskt testat?

Vi lever i en epok av evidensbaserad medicin och bör basera vår bedömning på verkliga vittnesmål och rena fakta och bevis, och inte bara nakna påståenden. Välj därför ett bra, multikomponent aknehjälpmedel som har ingredienser som är kliniskt testade av tid och erfarenhet och som har förespråkats av kvalificerad vårdpersonal och läkare för dagligt bruk.

3. Är det helt kompatibelt?

Högkvalitativa kosttillskott produceras i enlighet med formlerna, vilket minimerar riskerna för eventuella efterverkningar för större delen av köparna. De som letar efter det effektiva hudvårdssystemet bör hitta det som är bra för människor i alla åldrar och kön. Besök aknebehandlingsforumet och bläddra igenom recensioner. Din produkt bör bedömas som att ge lika snabba och bästa resultat hos unga vuxna såväl som hos medelålders och äldre kvinnor och män.

4. Är det riskfritt?

Vissa anti-akne-program har biverkningar precis som traditionella mediciner. Undersök därför om detta hudvårdstillskott är fritt från några oönskade effekter på din kropp när du väljer din produkt.

Det enklaste sättet att göra det är att studera alla akneforum du kan hitta och se om produkten du vill använda har ett godkännande av någon välkänd stor internationell auktoritet på hälsa. För att sammanfatta, var uppmärksam på majoritetens åsikt eftersom det kommer att vara den rätta. Du kan hitta den bästa produkten för din hud om du tar hänsyn till denna faktor.

5. Jämför och se om produkten är prisvärd och ekonomisk

Hudvårdsprodukt för aknepatienter kan inte kallas den bästa om den inte är prisvärd. Således skulle en produkt som ger dig mer för mindre vara det bästa valet.

Om du går till apoteket kommer du att se många produkter av olika slag i den. Alla av dem syftar till att bekämpa akne. Du kommer att se lotioner, hudvårdskrämer, kosttillskott, lotioner, oljor för att förhindra problemet. Det finns många märken som producerar naturliga produkter, men alla fungerar inte som de ska för att producera bra resultat. Även de produkter som används ofta kan leda till oönskade effekter.

Det viktigaste är att ta hänsyn till recensioner från andra människor som försöker behandla sina tillstånd med den eller den produkten och sedan dela intrycken, informera andra användare om produkten var till hjälp.

Piller för aknebehandling utan kirurgi 

Män och kvinnor försöker ofta behandla akne och förbättra sitt utseende överväga kemiska tekniker som kan ha ganska negativa, till och med livshotande effekter upp till att sluta med kirurgiska ingrepp. Men nu förstår många att det säkraste sättet att få önskat resultat är att ta mediciner av naturligt ursprung.

Hela din kropp blir frisk när växtbaserade läkemedel används. Du kan minska smärtan och förebygga hälsoproblem om du väljer naturliga produkter. Gör ditt fysiska tillstånd till en första prioritet. Naturliga aknebehandlingspiller ger lysande resultat och är absolut säkra. Om du bestämmer dig för att ta aknebehandlingspiller av naturligt ursprung, kommer du att märka resultaten mycket snart. Du kommer inte att drabbas av några komplikationer, eftersom dessa piller inte innehåller några onaturliga ingredienser och konserveringsmedel. Efter bara några dagar av att ta kosttillskotten kommer du att ha en klar hud i ansiktet, din kroppsakne kommer också att försvinna. Du blir av med ålderstecken som rynkor eller bristningar.

Acnebehandlingspiller innehåller en ört som heter "Elixir of Youth". Enligt legenden användes växten tidigare för att behandla alla hudåkommor. Örten växer inte brett och den blommar bara två gånger om året. Därför tar det tid och ansträngning att utvinna användbara ämnen. Enligt forskningen innehåller dessa örter biologiska ingredienser som gör din hud ren. Aknebehandlingspiller kan ge dig det du behöver och du kommer att öka ditt självförtroende.

Acnebehandlingspiller kan komma med vitamin E, som är en bra antioxidant och fuktighetskräm också . Genomskinlig ansiktshud kommer att få dig att känna dig ung, och kommer att bidra till förbättrat självförtroende - allt utan eventuella biverkningar!

Naturliga aknebehandlingsprodukter

Så du är redan mogen med medel för din kamp och du har redan valt ditt sätt att ge ingen ånger till akne och du kommer att förstöra all akne som dyker upp på din hud, antingen på axlar eller ben eller armar eller var som helst. Men frågan är öppen med just de medel som du kommer att använda i din kamp. Ja, det aktuella fallet handlar om naturlig behandling av akne.

Det finns många orsaker till akne. Dessa orsaker är helt enkelt mångsidiga, så det händer att du bara inte vet var dessa äckliga fläckar har kommit ifrån. Akne kan orsakas av hormoner eller ohälsosam miljö - det verkar bara dyka upp från ingenstans! Men orsaken är definitivt alltid närvarande.

Så många olika orsaker utlöser ett stort antal naturliga behandlingsalternativ för akne. Vanligtvis bevisas de med tester eller med breda praktiska tillämpningar, men ändå kan du inte förutsäga om någon av dem verkligen kommer att vara till hjälp i ditt fall. Men låt ett sådant mångsidigt val ge frihet för dina handlingar. Det finns många produkttyper och var och en av dem har olika verkan.

Det som verkligen är viktigt för att välja anti-akne-preparat är att läsa recensionerna. Så är det naturligtvis inte bara med förberedelser mot akne. Produktrecensioner skrivs inte för skojs skull. Vad bör du vara uppmärksam på när du läser recensioner av naturlig behandling för akne? Mycket ofta skrivs det att produkterna endast rekommenderas på läkares rekommendationer. I det här fallet är det utan tvekan bättre att konsultera en bra specialist innan du använder sådana preparat.

En produktrecension kan också ge dig kort information om produktens rykte. Försök att få ut all information om referenser från företaget som tillverkar denna produkt.

Vad du också bör hänvisa till är pengarna-tillbaka-garanti. Detta är också en del av rykte, produktsäkerhet och en viktig faktor som en enda sak - om du kommer att få betalt tillbaka i händelse av misslyckande med förberedelserna för att besegra din akne, kommer du åtminstone inte att förlora pengar. Tyvärr är förlorad tid redan garanterad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låsa upp hemligheterna bakom kvinnlig libido: en omfattande guide till kvinnlig sexuell hälsa

Många kvinnor upplever problem i sexlivet och letar efter lösningarna. Problemet är att du lätt kan hitta en manlig förbättringsprodukt: från välkänd Viagra till alla dessa örtpiller och krämer. Även om dessa alternativ ökar kvinnlig sexlust, är de designade och formulerade för män och kan möjligen orsaka biverkningar. Berättelsen bakom kvinnlig libido Ofta problem , som har att göra med sexuellt umgänge, skrämmer män eftersom de inte inser hur de ska hantera dem och hur de ska fixa situationen. Olika läkemedelsföretag drar flagrant nytta av denna idé genom att erbjuda manliga förbättringspiller till män som är upptagna av sina sexuella relationer. Men klagomål på låg libido kan också ses hos kvinnor, särskilt i 40-årsåldern. Denna situation uttrycks i de flesta fall av snabb förlust av intresse och/eller energi innan honor någonsin når en orgasm. Detta problem stör damer och växer till en faktor som hotar harmonin i relationer. Mycket ofta är förekomsten av en vanlig kvinna ful

Låg kvinnlig libido: Förstå och övervinna kvinnliga sexuella dysfunktioner

Under många år fick män många möjligheter att lösa de problem de stötte på i intimitet. Nedgången i libido kan vara ett exempel på det problem de kan möta. Kvinnor lider ofta av exakt samma problem, men dessa fall diskuteras inte öppet och det verkar som om de inte existerar. Så är det inte. De existerar trots att det inte talas om dem. Kvinnor tenderar också att utveckla sexuell dysfunktion, det kallas kvinnlig sexuell dysfunktion . En rad undersökningar och studier genomfördes och de flesta av dem kom fram till att kvinnlig sexuell dysfunktion, kvinnlig libidoproblem , och fortsatt missnöje förstör successivt hela sexlivet och detta leder till allvarliga hinder i förhållandet mellan man och kvinna. Det kan till och med orsaka slutet på förhållandet. Så de negativa konsekvenserna kan vara mycket allvarliga och förstörande. När de upptäckte orsakerna till kvinnlig sexuell dysfunktion var de alla överens om att detta fall kräver omedelbar uppmärksamhet och måste behandlas med särskild

En omfattande guide till bröstförstoring: Naturläkemedel eller kirurgi?

Bröstförstärkning Hundratusentals kvinnor över hela världen önskar att de hade större bröst. Ändå kommer majoriteten av dessa kvinnor aldrig att bedriva någon form av bröstförstoring. Även om de skulle älska att ha större bröst, är dessa kvinnor inte villiga att utsätta sig för farorna eller kränkningarna med bröstförstoringsoperationer - och vem kan klandra dem? Ärligt talat, de flesta bröstförstoringsoperationer skapar mindre än perfekta resultat. Även kvinnor som väljer en blygsam B-kupa eller C-kupa förbättring kan sluta med onaturliga eller ojämna implantat. När man betänker att kvinnor med implantat har en 21-procentig ökning av cancer, verkar operationen knappast vara värd det. De flesta intelligenta kvinnor skulle hellre leva med en nedslående A-kupa än att spendera tusentals dollar på att äventyra sin hälsa för att ha större bröst. Goda nyheter är att det finns ett helt naturligt växtbaserat alternativ. Studier visar att kvinnor som tar bröstförstärkningspiller upplever mång